Kvinde med rengøringshandsker holder hænderne på siden af ansigtet og ser skræmt ud
© iStock

6 ting i dit hjem, der har MANGE flere bakterier, end du ved

Der er højst sandsynligt nogle af disse 6 ting i dit hjem, du ikke liiiige får vasket af så tit, som du måske burde.

18. oktober 2016 af Anja Bruneskjold

Det kan godt være, du selv mener, at dit hjem er rent og stort set bakteriefrit. Men det er altså ikke nok bare at vaske hænder efter toiletbesøg eller at støvsuge en gang om ugen. Har du fx rengjort disse 6 ting i dit hjem for nylig?

Tandbørsteholderen

Du ved det måske godt. Men helt ærligt – hvor tit får du så lige gjort den ren for indtørret savl og tandpasta? Din tandbørsteholder bør rengøres med vand og sæbe minimum et par gange om ugen. Så undgår du mug og diverse svampebakterier.

Bademåtten

Den ligger på gulvet i det mest fugtige rum i dit hjem. Bademåtten er det rene slaraffenland for bakterier og mug. Sørg for at hænge bademåtten til tørre, hver gang du har stået på den efter et bad. Og sørg for at vaske den minimum en gang om ugen.

Håndtaget på køleskabet

Har du tænkt over, hvor ofte du tager fat i håndtaget på køleskabslågen? Har du så også tænkt over, hvor ofte du får rengjort det håndtag?

Mobiltelefonen

Du ved med sikkerhed, at du bør tørre din telefon af. Men husker du også at gøre det? Særligt slemt er det, hvis du er én af dem, der tager din telefon med ud på badeværelset, hvor der er bakterier på samtlige overflader.

Dørmåtten

Yes, dine sko er helt rene. Men det bliver de ikke ved med at være, hvis ikke du sørger for at rengøre din dørmåtte. Medmindre du altid efterlader sine sko udenfor døren, slæber du en masse snavs og bakterier med ind i hjemmet.

Tøjdyr

Husker du at vaske dine børns tøjdyr? De fyldes nemlig lynhurtigt med bakterier - så de skal VIRKELIG vaskes ofte.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: