6 eventyrlige oplevelser i Singapore

Singapore bugner med skjulte skatte med smuk natur og spændende, anderledes oplevelser til din ferie. Pak kufferten, snør traveskoene og tag dine kære med på eventyr.

14. december 2018 af Benjamin Creative for Singapore Tourism Board

Singapore er både pulserende storbyliv med kulinariske oplevelser på alle gadehjørner, dasen i parken og slentren i botanisk have, men også masser muligheder for at gå på opdagelse i de alsidige kvarterer, eller dyrke action og aktive dage med vandring, cykling og dykning i billedskønne omgivelser. Og så er Singapore tættere på, end man skulle tro. Faktisk kan man komme med direkte fly til østaten fra København på kun 12 timer, og der flyves fem gange om ugen, og flyselskabet har vundet priser for sit høje, særligt asiatiske serviceniveau. Skal I på oplevelse i Singapore, kan I med andre ord starte eventyret og fornemmelsen for asiatisk gæstfrihed allerede, når I træder ombord. – Og når I lander, er her listen over mindre kendte oplevelser i Singapore, de eventyrlystne rejsende ikke må gå glip af:

1. Pulau Ubin: Originalt, uspoleret og charmerende øliv

Vil I se et glimt af Singapore anno 1960’erne – charmerende og blottet for turisme og storby-hektik? Så må i en tur til øen Pulau Ubin, der ligger 10 minutters sejlads sydøst for selve Singapore. Her er tempoet langsomt, stemningen rolig og husene yndige og primitive. Øen emmer af autenticitet og byder på et usædvanligt rigt dyre- og floraliv, som allerbedst opleves på cykler, der kan lejes, eller på vandring via de anlagte ”Tree Trails”. Er I friske på en tur med dykkermasker, så snyd ikke jer selv for et lige så fantastisk møde med øens særlige undervandsliv på det lokale koralrev.

2. Haji Lane: Singapores originale, trendy kvarter

Der er meget nyt og spændende at se i Singapore, men man må ikke glemme de gamle, lidt glemte skatte i østatens skatkiste. Sådan et kvarter er Haji Lane. Mellem trendy caféer, konceptbutikker og et moderne storcenter finder man små parfumerier og charmerende butikker med smukke singaporeanske tekstiler. Kvarteret er en singaporeansk fusion af det bedste fra hele verden, nyt og originalt, prangende og ydmygt fortryllende – og det gør det hamrende godt.

3. MacRitchie Reservoir: Vandring over trætoppene

Singapores største og bedste legeplads for alle, som begejstres af nye og usædvanlige måder at opleve skøn natur på, finder I ved naturreservatet og Parken, MacRitchie Resevour. Var det noget med en lang vandretur over de frodige, lysegrønne trækroner på en hængebro? Uanset om man går raskt eller lunter og indsnuser duften af tropisk skov og finder sit zen, kan man næsten ikke undgå, at pulsen stiger en smule. Hængebroen svæver nemlig 250 meter over jorden. Er man mere til vandring i lavere luftlag, er der også en besøgsværdig jordbunden vandresti. Stien er 11 kilometer lang, og beboet af aber, egern, øgler og flyvende lemurer, man kan møde på vejen.

4. Dempsey Hill: Kvarteret, der ikke står i turistguides

Vil I ud og opleve et spændende og seværdigt kvarterer, som ikke står øverst på listen i alle turistbøgerne, så skal I et smut forbi Dempsey Hill. Kvarteret ligger i en gammel muskatnødplantage og er i dag en fin sammensmeltning af den gamle historie, spændende urbane og kulturelle koncepter og gode gastronomiske oplevelser. En slags livsstilskvarter, hvor man finder alt fra lokale pottemagerkurser til den michelinstjernede, kinesiske restaurant, Candlenut, for ikke at nævne god shopping. Der er fine oplevelser til alle aldre.

– Psst! Vidste du, at Singapore også byder på et væld af gode barer og musikoplevelser? Hvis i trænger til en god drink efter en dags strabadser, er I altså kommet til den rette destination!

5. Geylang Serai: Gå på opdagelse i en bydel med smæk på atmosfæren

I det østlige Singapore ligger et charmerende kvarter, hvor neonskilte i alle regnbuens farver kæmper om kap med duften fra de gode madboder og bazaren om din opmærksomhed. Engang var bydelen et regulært handelsimperium, men i dag kan det nærmere betegnes som en særlig singaporeansk kulturel perle med en interessant historie. Alle eventyrlystne, historieentusiaster med hang til originalitet bør gå på opdagelse i kvarterets mange, gamle religiøse bygninger, handelshuse, eller fortabe sig på markedet eller hawker-centrene, hvor man på alle måder kan få smag for de lokale varer. I bliver mættet på alle parametre!

6. Tiong Bahru: Hipster møder historiens vingesus

Tiong Bahru er Singapores mest hippe nabolag, men det er ikke bare en nymodens trendcentral med små, smarte indie-boghandlere, hippe restauranter og god og skæv shopping. I tidernes morgen blev Tiong Bahru faktisk anlagt som gravplads i midten af 1800-tallet, og lå siden temmelig øde hen grundet forurening indtil 1930’erne, hvor en storstilet indsats rengjorde området og satte det tilbage på kortet i skinnende stand. Og nogle af bygningerne kan stadig opleves – fx templet ”Monkey God Templet”, som det kaldes i folkemunde. Vil man opleve det nyeste nye krydret med historie og anderledeshed, så er det her, man skal tage hen.

Var det noget med en tur til Singapore?

Er du fristet af Singapore? Det er ikke svært at forstå! Heldigvis har det aldrig været lettere at komme dertil. I kan flyve direkte fra København til Singapore på bare 12 timer med verdens mest prisvindende flyselskab, Singapore Airlines. Der flyves også fra Stockholm og Oslo med korte mellemlandinger. Singapore Airlines er kendt for sin exceptionelt gode service ombord med opmærksomt flypersonale og høj komfort. Den exceptionelle menu ombord giver også en kulinarisk oplevelse udover det sædvanlige, og i kan være sikre på, at maden kan blive tilberedt, så særlige behov, præferencer eller allergier imødekommes. Underholdning skuffer heller ikke – der er over tusind forskellige underholdningsmuligheder ombord lige fra film til spændende spil. Selv Changi lufthavn er en oplevelse, når I lander på Singaporeansk jord. den prisvindende lufthavn tilbyder unikke muligheder for at tilbringe din tid bedst muligt, hvor f.eks. biografer, spa-områder, rooftop pools, overdådige haver, og lækre restauranter står til din rådighed 24 timer i døgnet.

Kilde: Visitsingapore.com, Singaporeair.com

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvilket sundt råd har du sværest ved at følge?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: