Annonce

3 snacky superfoods, du altid bør have på lager

Mmmmm...! De smager så lækkert – og så kan de booste dine sportspræstationer

1. Mørk chokolade

Det lyder som en drøm, men det er videnskabeligt dokumenteret: Mørk chokolade kan forbedre dine atletiske præstationer! Hemmeligheden skyldes en særlig type af flavonoider i kakaobønner, der øger produktionen af nitrogenoxid i kroppen. Nitogenoxid er kendt for at stimulere blodgennemstrømningen og øge udholdenheden og styrken.

Tip! Opbevar din mørke supersnack i en lufttæt indpakning et mørkt og tørt sted. I sommertiden, og hvis du varmer med pejs/brændeovn, er et køligere alternativ en god idé. Mange tør ikke at bruge et køleskab på grund af risikoen for et alt for fugtigt miljø – her kan det være en fordel med VitaFresh, hvor sensorer regulerer luftfugtigheden.

2. Kirsebær

Kirsebær er supersnacks for sportsmennesker, da de indeholder masser af energigivende kulhydrater og kan reducere ømhed i musklerne. Snack altid på dem, når du restituerer, fordi de indeholder mange fibre (hvilket er en god ting – men under løbeturen vil du hellere bruge energien på de mange kilometer end fordøjelse, right?).

Tip! Du kan forlænge levetiden ved at opbevare dem køligt og i en lufttæt beholder. Hvis du ofte har brug for at holde bær friske længere, kan du vælge et køleskab med VitaFresh pro fra Bosch. Så kan kirsebær holde sig friske i op til 13 dage i den særligt egnede skuffe med fugtregulering.

3. (Frosne) bananer

Bananer byder på hurtigt optagelige kulhydrater, der booster energien til dine atletiske udfoldelser. De er spækkede med kalium og opbygger derfor proteiner i kroppen, regulerer væskebalancen, blodtrykket og sikrer en velfungerende nerve- og muskelfunktion.

Tip! Halvér en klase, kom på ispinde og frys. Dyp de frosne toppe i smeltet mørk chokolade og drys med hakkede nødder, når du kommer hjem fra træningen – så har du kølende, cremet snack. I et Bosch køle-/fryseskab med noFrost funktion undgår du isdannelse i fryseren. Afrimning er ikke nødvendig, og du får tid til mere sport.

Tip! Se mere om optimal opbevaring og friskholdelse af frugt og grønt på Bosch-home.dk/vitafresh.

Kilder: Journal of the International Society of Sports Nutrition, livescience.com, sweets.seriouseats.com, eatbydate.com, The National Centre for Technology and Food Safety

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background