Er du vild med nem mad, der passer sig selv, så vil du elske denne uge. Her får du nemlig masser af skønne retter, der har det til fælles, at du – lidt forenklet – blot skal hælde noget i en gryde og så lade det passe sig selv.
Mon ikke ugen allerede er røget på din favoritliste? Hvem elsker ikke, når aftensmaden er nem – og tilmed smager rigtig godt? Vi gør ihvertfald! Og når aftensmaden så også er sund, er der næsten ikke et øje tørt.
Vi sparker ugen i gang med en lækker one-pot-pasta med tomat og chorizopølse og serverer derefter to vegetariske gryderetter. Først skal du have en skøn dahl med røde linser og søde kartofler, og dagen efter lyder menuen på one pot med quinoa, kål, champignon og grønne linser.
Fisk er også oplagt i en one pot-version, så vi byder også på en smovset pastagryde med laks og ærter, og fredag parrer vi så pastaen med kylling, grønt og parmesan.
I løbet af ugen hopper vi ind i december, og det skal da fejres. Vi hiver gryden frem igen i weekenden og brygger en skøn gløgg. Den er alkoholfri, men du skal nok få varmen alligevel, for vi har proppet godt med krydderier i. Velbekomme – og rigtig glædelig julemåned!
Ugens tip
Simre - ikke koge
At simre betyder, at en ret koger ganske stille ved lav varme. Retten skal altså ikke bulderkoge, men du skal justere varmen således, at rettens overflade bevæger sig lidt.
På den måde undgår du både at sønderkoge vitaminerne i din mad og sænker risikoen for, at retten koger tør for væske.
I FORMs madplan giver inspiration til hverdagsmenuen
Hver uge serverer vi 5 sunde aftensmads-opskrifter, der er udvalgt efter principperne herunder. Du får også en bonusret til weekenden.