Der er ikke mange råvarer, der kan bryste sig af både at smage fantastiske, passe til alle dagens måltider og samtidig være supersunde. Men det kan nødder. Og i denne uges madplan får du masser af dem.
Inde bag den hårde skal bugner de brune godter af grove fibre, sundt fedt og gode plantestoffer, som tilsammen styrker dit hjerte, din fordøjelse og bekæmper inflammation. Desuden er der godt med klimavenlige planteproteiner i de små sundhedsbomber, hvilket gør det lettere at skære lidt ned på kødet.
Fordelene træder altså nærmest hinanden over tæerne for at komme til. Og det slutter ikke her. De smækre sager er nemlig tillige overordentligt nemme at få flettet ind i alle døgnets måltider.
Spis dem som en lille snack, put dem på dine havregryn, brug dem som topping på fx din salat, suppe eller kartoffelmos, skift rasp til fisk og kød ud med finthakkede nødder eller blend nødder med i din sauce, pesto eller dressing.
Få syn for sagen i denne uges madplan, hvor der er nødder her, der og alle vegne – selv i tilbehøret til weekendens morgenbolle, hvor du kan smage vores lækre, hjemmelavede nøddecreme. Mums, siger vi bare!
Ugens tip
Sådan er nødder allersundest
1. En god håndfuld. Med den mængde sikrer du dig, at du får nok af nøddernes sunde stoffer, uden de fylder for meget i dit kalorieregnskab. 2. Variér mellem nødderne. Selvom nødder som gruppe er forholdsvis ens, byder de også hver især på forskellige gode egenskaber. Så variér mellem dem for at sikre dig størst mulig sundhed. 3. Vælg den rene råvare. Nødder er som udgangspunkt sunde, men er de overhældt med salt, olie eller honning, er det så som så med sundheden, så gem de versioner til weekenden eller særlige lejligheder.
I FORMs madplan giver inspiration til hverdagsmenuen
Hver uge serverer vi 5 sunde aftensmads-opskrifter, der er udvalgt efter principperne herunder. Du får også en bonusret til weekenden.