Med en blender i huset har du en genial køkkenhjælper, der lynhurtigt kan flette masser af frugt og grønt ind i dine retter. Det er ret smart – især på travle hverdage, hvor du ikke orker at hakke og snitte bunkevis af grønt.
Blenderen gør arbejdet på få sekunder, og faktisk kan den ofte findele alt det grønne så meget, at hverken du eller din familie kan se eller smage det. Det kan være en fordel, hvis ikke alle er lige begejstrede, når der fx er broccoli på menuen.
I denne uge kommer blenderen på arbejde hver eneste dag. Mandag skal den fremtrylle pesto til en lækker salat med kylling, tirsdag gælder det en grøn thaisuppe med ovnbagt fisk på toppen, onsdag blender vi blomkålsris til en omgang chicken tikka masala, torsdag lader vi blenderen stå for falafler til flotte wraps, og fredag fikser den på et øjeblik en lækker guacamole til en burger med bolle af portobello.
Forpustet? Det stopper ikke her, for blenderen er også god i det søde køkken. Den fremtryller lynhurtigt lækre smoothies, milkshakes, mousser og kager. Prøv bare vores nemme og lækre chokoladekage, hvor blenderen både skal i sving til dejen og toppingen. Velbekomme!
Ugens tip
Blend dine grimme grønne rester Din blender kan hjælpe dig med at reducere madspild. For mens rynkede og slatne grøntsager ikke er sagen i en salat eller som gnavegrønt, kan du ikke smage forskel, hvis de fx blendes med i en grøntsagssuppe, en tomatsauce eller en dip.
Det samme gælder stokkene fra fx blomkål og broccoli. Dermed får du mere mad ud af dine råvarer, hvilket er godt både for klima og pengepung.
I FORMs madplan giver inspiration til hverdagsmenuen
Hver uge serverer vi 5 sunde aftensmads-opskrifter, der er udvalgt efter principperne herunder. Du får også en bonusret til weekenden.