Din krop elsker fuldkorn, og heldigvis er det supernemt at flette flere af de supersunde kornprodukter ind i din kost.
Vi har en rigtig god nyhed til dig. Det er faktisk ret nemt at få godt med fuldkorn. Du skal bare generelt gå efter de grove varianter hver gang, du køber brød, morgenmadsprodukter, pasta, ris, bulgur, tortillas og nudler.
Fuldkornsprodukter er lavet på hele korn, og vælger du dem frem for deres hvide fætre, får du både flere fibre, vitaminer, mineraler og kostfibre med i købet. Fuldkorn styrker din fordøjelse, mætter bedre, og er med til at forebygge blandt andet hjerte-kar-sygdomme, type 2-diabetes og forskellige typer kræft. Ikke dårligt!
Ugens madplan er derfor fuld af fuldkorn. Glæd dig fx til kylling i karry med brune ris, fuldkornspasta med laks, spinat og rejer samt en lækker svampepizza med bund af fuldkornstortilla.
Weekendopskriften har vi også hældt fuldkorn i – i form af havregryn. Her får du redaktionens yndlingsboller, som både er supernemme, smager drøngodt og har en sprød skorpe. De er koldhævede, så rører du opskriften sammen fredag aften, er der lune, fiberrige boller til familien lørdag morgen, og helt sikkert high fives til dig :-) Velbekomme!