Thailand er populært herhjemme – både som rejsemål og på tallerknen. Det forstår vi godt. For det thailandske køkken bugner af friske grøntsager, krydderurter og krydderier, som tilsammen giver masser af smag, flotte farver og skønne eksotiske dufte.
Sæt dig godt til rette i flysædet, for i denne uges madplan er der afgang til det thailandske køkken.
Det betyder masser af sunde, sprøde grøntsager og et væld af krydderier og krydderurter, der giver fuld smæk på smagskontoen. Rejsen byder således både på godt med ingefær, citrongræs, chili, hvidløg og koriander samt salte saucer som soya, fiskesauce og østerssauce.
Ugens menukort indeholder bl.a. en typisk thaisuppe med rejer og shiitakesvampe, en oksekødssalat med chili og grønt samt den populære kylling cashew med forårsløg og nudler. Og har du lyst til en dag uden kød, byder vi på grønne ruller med spicy tofu og en lækker jordnøddedressing til.
I weekenden kan du også tage invitere dine gæster med på den eksotiske smagsrejse. Ugens bonusopskrift er nemlig en lækker rawkage med mango, kokos og ingefær. Har du spændt sikkerhedsbæltet? Klar … parat … takeoff :-)
Velbekomme!
Ugens tip
Giv koriander en chance Koriander er et must i det thailandske køkken, men den grønne krydderurt skiller vandene. Nogle elsker den, mens andre hader den og synes, at den smager af sæbe.
Prøv at give den en chance, for sammen med de øvrige krydderier giver den retterne den helt rigtige thaismag. Står du helt af, kan du erstatte koriander med bredbladet persille og så skrue lidt ekstra op for de øvrige krydderier.
I FORMs madplan giver inspiration til hverdagsmenuen
Hver uge serverer vi 5 sunde aftensmads-opskrifter, der er udvalgt efter principperne herunder. Du får også en bonusret til weekenden.