Du kan købe dem året rundt, men det er lige nu i højsommeren, hvor de har fået masser af sol, at tomater smager allerbedst.
Spis dem som en sund snack, eller hæld dem i supper, salater, pesto, salsa og sovs. Og brug dem både bagte, syltede, grillede, tørrede og rå.
I ugens madplan har vi proppet tomater ind i alle fem hverdagsretter. En tomatsalat er svær at komme udenom, og dem får du hele to af. Først sammen med paneret torsk og en sauce tartare og senere til en skinkepizza med broccolibund. Vi serverer også de røde smagsbomber i to salsavarianter – en kold tomatsalsa i en mexibowl med spicy kylling og en varm rabarber-tomatsalsa til grillet laks. Og så får du en skøn tomatsuppe, som også er virkelig lækker iskold, hvis vejret skulle vise sig fra sin bedste side. Det kan anbefales at servere den med sprøde brødcroutoner samt toppe med finthakket agurk, rødløg og rød peber.
En tomat-is til weekenden blev kun ved tanken, og det er måske meget godt. I stedet kan du forkæle dig selv og familien med en lækker, blød vanilleis med hele hindbær – en såkaldt semifreddo, som er italiensk og betyder ‘halvfrossen’. Vi håber, du må få stor glæde af opskrifterne.
Velbekomme!
Ugens tip
Ikke i køleren. Opbevar dine tomater på køkkenbordet i stedet for i køleskabet. Får de det for koldt, går modningen nemlig i stå, og det gør ikke noget godt for smagen.
I FORMs madplan giver inspiration til hverdagsmenuen
Hver uge serverer vi 5 sunde aftensmads-opskrifter, der er udvalgt efter principperne herunder. Du får også en bonusret til weekenden.