Uge 27

Tomater hele ugen

Du kan købe dem året rundt, men det er lige nu i højsommeren, hvor de har fået masser af sol, at tomater smager allerbedst.

Spis dem som en sund snack, eller hæld dem i supper, salater, pesto, salsa og sovs. Og brug dem både bagte, syltede, grillede, tørrede og rå.

I ugens madplan har vi proppet tomater ind i alle fem hverdagsretter. En tomatsalat er svær at komme udenom, men vi serverer også de røde smagsbomber som bagte og i en varm salsa med rabarber. Og så får du en skøn tomatsuppe, som også er virkelig lækker iskold, hvis vejret skulle vise sig fra sin bedste side. Det kan anbefales at servere den med sprøde brødcroutoner samt toppe med finthakket agurk, rødløg og rød peber.

En tomat-is til weekenden blev kun ved tanken, og det er måske meget godt. I stedet kan du forkæle dig selv og familien med en lækker, blød vanilleis med hele hindbær – en såkaldt semifreddo, som er italiensk og betyder ‘halvfrossen’. Vi håber, du må få stor glæde af opskrifterne.

Velbekomme!

Foodplan concepts background

I FORMs madplan giver inspiration til hverdagsmenuen

Hver uge serverer vi 5 sunde aftensmads-opskrifter, der er udvalgt efter principperne herunder. Du får også en bonusret til weekenden.

Max 30 min. 
tilberedningstid
Max 600 kcal pr. 
måltid
Fisk eller skaldyr 1 gang om ugen
Vegetar måltid 1 gang om ugen
Sunde råvarer