Fyld, rul – og spis! Wraps er et sikkert hit. De er nemme at lave, lækre at spise, og du kan fylde dem med lige, hvad du vil – såvel rester fra dagen før, som vegetarfyld, kød eller fisk. Det får du tre eksempler på i denne uges madplan, hvor vi både serverer de populære ruller med røget laks, med bønner og med grønt fyld i form af svampe, tomat og avocado.
Selve indpakningen kan du også variere lige efter familiens lyster og luner. Har du travlt, kan du skyde genvej ved at købe de færdiglavede tortillas, som vi gør det i onsdagens opskrift. Gå gerne efter fuldkornsvarianterne, så får du lidt fibre med i købet. De både mætter og stimulerer din fordøjelse.
Har du mod på det, kan du også selv lave dine wraps. Du får et bud på hjemmelavede tortillas mandag, hvor vi har fyldt spinat i dejen og torsdag, hvor wrappen består af en stor vaffel. Er du på kur, eller elsker du bare grøntsager, kan du også bytte tortillaen helt ud med et stort knasende sprødt kål- eller salatblad. Det sparer du mange kalorier på. I madplanen får du også en lækker salat med rejer og citrusfrugter, som er virkelige skøn på en varm sommerdag, hvor man bare har lyst til noget let. Savner du lidt mæthed, så tilføj en avocado, og servér groft brød til.
Men der er mere indpakning, for weekenddesserten har vi også pakket ind. Her får du lækker, frisk frugt rullet ind i rispapir og serveret med både en frisk limedip og en spicy mangodip.
Velbekomme!
Ugens tip
Fold din wrap smart Hvis du luner din tortilla, bliver den lettere at rulle. Læg fyldet på midten, pas på ikke at bruge for meget. Fold først den ene side ind til midten af fyldet og dernæst den anden side. Drej tortillaen, og rul den så fra den ene ende, så fyldet lukkes helt inde. Skær over på midten med en skarp kniv, og spis!
I FORMs madplan giver inspiration til hverdagsmenuen
Hver uge serverer vi 5 sunde aftensmads-opskrifter, der er udvalgt efter principperne herunder. Du får også en bonusret til weekenden.