OnlinetræningMadplanOpskrifterRuteplanner
Søg
Min side
Login
    OnlinetræningMadplanOpskrifterRuteplanner
Luk
Login
Til forsiden
    • I FORMs ruteplanner
    • Tegn rute
    • Mine ruter
    • TRÆNING
    • Alle træningsprogrammer
    • Onlinetræning
    • Quick fit-træninger
    • Øvelser
    • Styrketræning
    • Yoga
    • Skader
    • Træningstøj og -udstyr
    • Coopertest - test din kondition
    • Løb
    • Gang
    • Løbeprogrammer
    • 5 km
    • 10 km
    • Halvmarathon
    • Marathon
    • Intervaltræning
    • ALLE OPSKRIFTER
    • Madplaner
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Brød
    • Salater
    • Kager
    • Pandekager
    • Desserter
    • Sunde snacks
    • Smoothie
    • Juice-opskrifter
    • Vegetar
    • Omregn gram til dl
    • SUND KOST
    • Kostråd
    • Kost til træning
    • Sunde råvarer
    • VÆGTTAB
    • Slankekur
    • Kostplaner
    • Gode råd til vægttab
    • Flad mave
    • Kalorieforbrænding
    • BMI-beregner
    • Kalorieberegner
    • Beregn kalorieforbrænding
    • SUNDHED
    • Forebyggelse
    • Hjerte
    • Kræft
    • Stress
    • Søvn
    • Sund mave
    • Psykologi
    • Sex
    • Meditation
    • Skønhed og pleje
  • Abonnement
  • Fordelsshop
  • Om I FORM
  • Smugkig i magasinet
  • Kundeservice
  • Annoncér
  • Min side
  • Mine gemte artikler
  • Log ud
Sunde opskrifter
Madplaner
Ugens madp...

Ugens madplan

Tortillas med torsk og tropisk salsa med mango og ananas
Uge 18

Frugt til aftensmad

Hvad er det nu for noget pjat? Skal vi have frugt til aftensmad …? Ja, det er faktisk planen. Normalt spiser vi ganske vist frugt som dessert, til morgenmad eller som snack, men deres sød-syrlige smag kan også gøre noget virkelig godt på middagsbordet. Det får du 6 lækre smagsprøver på her.

Er du ikke vant til at hælde frugt i aftensmaden, er salater et oplagt sted at starte. Bær, melon, ananas og mango passer perfekt i sommerlige salater til kød, fisk eller skaldyr, mens æbler, appelsiner og granatæblekerner er lækre i en kålsalat med fx grønkål eller rødkål.

I ugens madplan får du hele fire lækre salater med frugt. Den første serverer vi mandag; en virkelig skøn salat med perlespelt, kylling, spinat, feta og masser af vandmelon. Dagen efter er der igen salat på menuen. Du skal have en sprød spidskålssalat, men vi har fjernet kødet og i stedet fyldt op med blåbær, granatæblekerne, feta og valnødder.

Suppe kan også være sommermad. Prøv bare vores solgule suppe med saftige ferskner, rejer, karry, kokos og chili – ret lækker! Torsdag er der mere fisk og frugt, nemlig i form af tortillas med torsk og en tropisk salsa med mango, ananas og gul peberfrugt.

Ugen sluttes af med fuld knald på farverne i form af en asiatisk kålsalat med bl.a. kylling, mango og en lækker peanutbutterdressing. I weekenden skal du heller ikke snydes. Her får du opskriften på den skønneste salat med rucola, melon, jordbær, parmesan og balsamico. Helt perfekt til gæster!

Velbekomme!

Mandag
Salat med vandmelon og feta
Aftensmad

Sommersalat med kylling, vandmelon og feta

Sæt kulør på din dag med en lækker sommersalat med saftig vandmelon, spinat og kylling.

431 kcal
25 minutter
Tirsdag
Salat med blåbær
Aftensmad

Spidskålssalat med blåbær, granatæblekerner, valnødder og feta

Denne sensommersalat serveres med blåbær og valnødder, som både giver næring og knas. Hav denne friske salat klar på kun 15 minutter. Velbekomme!

391 kcal
15 minutter
Onsdag
Glas med ferskensuppe og et kålhoved
Aftensmad

Ferskensuppe med rejer, karry, kokos og chili

De er saftige, søde og smager intenst af sol. Spis dig glad og sund i ferskner, som smager himmelsk i sig selv og som ingrediens i vores ferskensuppe med rejer, karry, kokos og chili.

346 kcal
30 minutter
Torsdag
Tortillas med torsk og tropisk salsa med mango og ananas
Aftensmad

Tortillas med torsk og tropisk salsa med mango og ananas

Forvandl din middagstallerken til en farveeksplosion med denne skønne fiskeret. Så får du både fisk og flot aftensmad - og så har vi givet den et tropisk touch med mango og ananas.

532 kcal
30 minutter
Fredag
Skål med asiatisk kålsalat
Aftensmad

Asiatisk kålsalat med kylling

Drøm dig til Asien med denne lækre og fyldige kålsalat med kylling, der sagtens kan udgøre et helt måltid.

592 kcal
30 minutter
Lidt godt til weekenden
Skål med salat af melon, jordbær, rucola og parmesan
Aftensmad

Melonsalat med jordbær, rucola og parmesan

Flot og lækker salat af melon, jordbær, rucola og parmesan - en salat, der pynter flot på bordet og samtidig smager fantastisk.

127 kcal
10 minutter
Sådan skærer du mango

Ugens tip

Sådan skærer du en mango
Står du også altid og kæmper, når du skal skære en mango ud? Det er bestemt ikke nemt på grund af mangoens meget store og flade sten, men denne metode gør det lidt lettere at få flotte tern, fx til salaten.

  1. Stil mangoen på højkant, og skær nu ned så tæt på begge sider af stenen som muligt.

  2. Snit nu tern ned i hver mangohalvdel. Skær ikke helt igennem – kun ned til skrællen.

  3. Vend nu “vrangen” udad på hver mangohalvdel.

  4. Skær ternene fri ved at lade kniven køre hele vejen langs skrællen.

OBS! Hvis der sidder lidt mango tilbage på stenen, så skær det fri, og spis det evt. til din morgenmad.

Foodplan concepts background

I FORMs madplan giver inspiration til hverdagsmenuen

Hver uge serverer vi 5 sunde aftensmads-opskrifter, der er udvalgt efter principperne herunder. Du får også en bonusret til weekenden.

Max 30 min. tilberedningstid
Max 650 kcal pr. måltid
Fisk eller skaldyr 1 gang om ugen
Vegetar måltid 1 gang om ugen
Sunde råvarer
Læs mere
    Udgiver
    • Bonnier Publications International AS
    • Postboks 543
    • 1411 Kolbotn, Norge
    • Org. 977041066
    • Kundeservice
    • Kontakt: 39 10 30 00
    Følg os
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • I FORMs nyhedsbrev
    • I FORM Rejser
    Om I FORM
    • Abonnement
    • I FORMs app
    • Fordels-shop
    • Hvad er I FORM?
    • FAQ
    • Wype – digitalt magasin
    • Annoncér
    • Kontakt
    Information
    • Cookiepolitik
    • Persondatapolitik
    • Juridisk information