I denne uge er det påske, og i den anledning har vi fundet en stribe lækre retter med æg frem.
Har du æg i huset, kan du altid hurtigt stable et måltid på bordet. Du kan servere dem kogte, pocherede, som spejlæg, røræg, omelet eller æggekage.
Vi åbner påskeugen med en nem æggewrap med kylling, tomat og pesto. Dagen efter får du en opskrift på den populære japanske suppe, Ramen, her med kylling, nudler og æg. Onsdag tager vi en tur til Italien og serverer pastaklassikeren; spaghetti carbonara i en sund udgave – slet ægge så dårligt …
Torsdag tryller vi i ovnen med revne søde kartofler, rødløg og bagte spejlæg. Perfekt som en del af en påskefrokost, men hvis du laver dobbelt portion og spiser en salat til, kan den også bruges som aftensmads-ret.
Ugen slutter med en luksusudgave af Salade Nicoise her med frisk lynstegt tun, grønne bønner og oliven samt selvfølgelig æg på toppen.
Har du mon plads til flere æg? Hvis ja, så kan du til weekendmorgenmaden servere de populære avocadomadder med pocherede æg – lækkert og virkelig nemt.
Velbekomme ̣og rigtig god påske!
Ugens tip
Påskeæg i fine farver
Skal der æg på morgenbordet i påsken, kan et par ekstra ingredienser i kogevandet sørge for flotte farver.
Gule æg: Kog en lille gryde vand tilsat 3 spsk. gurkemeje, 1 tsk. salt og 1 spsk. eddike i ca. 15 min. Læg de kogte æg ned i væsken, når den er kølet af. Lad dem trække i ca. 30 min.
Blå æg: Kom 200 g knuste blåbær eller 200 g finthakket rødkål i vandet i stedet for gurkemeje.
Pink æg: 200 g rødbeder i vandet i stedet for gurkemeje.
Gyldne æg: Løgskaller fra 6-8 løg i vandet, vil give æggene en smuk gyldenbrun farve.
I FORMs madplan giver inspiration til hverdagsmenuen
Hver uge serverer vi 5 sunde aftensmads-opskrifter, der er udvalgt efter principperne herunder. Du får også en bonusret til weekenden.