At komme igennem den mørke og kolde januar kræver sit. Vi hjælper dig godt i gang med en energiindsprøjtning i form af mad med masser af citrusfrugter, der bugner af vitaminer. Selv tak :-)
Tag det store indkøbsnet med i supermarkedet, for nu skal der slæbes godt med citrusfrugter hjem. I den kommende uge er de saftige frugter nemlig på menuen hver eneste dag – om ikke andet så i form af saften. Og køb bare rigeligt, for frugterne er også dejlige som dessert eller et lille mellemmåltid.
Mandag står den på nemme små tortillaer, som fyldes med bl.a. rejer, appelsin, tomat og avocado. Tirsdag byder på en vegetarisk spidskålssalat med et twist lime og senere på ugen skal du have appelsinmarineret, ovnbagt laks og den flotteste kål- og citrussalat – alene synet sender både humør og energi et par takker opad.
Vi slutter ugen af med spicy frikadeller med en lækker salat med rød grape. Og så er det allerede blevet weekend. Her fortsætter vi stilen med en saftig klementinkage med den skønneste topping af græsk yoghurt, appelsinskiver, granatæblekerner og mynte – hvem sagde, at januar var kedelig?
Velbekomme!
Ugens tip
Sådan fileterer du en citrusfrugt
I salaten ser det flot ud med citrusbåde uden hinder og alt det hvide. Tjek her, hvordan du gør.
Skær top og bund af citrusfrugten, og stil den op. Skær skrællen af oppefra og ned hele vejen rundt, så alt det hvide kommer væk.
Tag citrusfrugten i den ene hånd, og skær fileterne fri mellem membranerne med den anden hånd.
Gør det over en skål, så du kan opsamle al den lækre saft og evt. bruge den i en dressing eller marinade.
I FORMs madplan giver inspiration til hverdagsmenuen
Hver uge serverer vi 5 sunde aftensmads-opskrifter, der er udvalgt efter principperne herunder. Du får også en bonusret til weekenden.