© Pia Thaus bog "Slow down - Juice up!"

3 lækre juice-opskrifter, der giver dig energi og booster din sundhed

Juice- og sundhedsekspert Pia Thau giver dig her 3 juiceopskrifter med hver deres specifikke sundhedsfremmende effekter, der vil give dig mere energi i hverdagen og sikre dig velvære.

31. oktober 2017 af Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Vil du også gerne eksperimentere lidt med hjemmelavede juicer, så er disse tre opskrifter fra sundhedsekspert Pia Thau lige til at kaste sig over. De er alle 3 spækket med vitaminer, antioxidanter og andre lækkerier, der vil give dig et forhøjet energiniveau i hverdagen og sørge for, at din sundhed får et nøk opad. 

Berry Meets Beetie

 • 150 g rødbede
 • 45 g hindbær
 • 45 g blåbær
 • 45 g kerner fra et granatæble
 • 40 g økologisk citron

Sådan gør du:

Rengør alle de farverige herligheder og pres dem herefter gennem din juicer. Start med citron efterfulgt af dine bær.

Note: En helt igennem perfekt kombi både for din sundhed og dine smagsløg. Jeg elsker sødmen fra bærrene og det lille tvist af jord (bare rolig, den smager ikke af jord) og skarphed, som rødbeden giver.

Denne juice byder på en ren bærsymfoni. Som bekendt er alle de smukke bær lave på frugtsukker og ekstrem høje på sundhedsfremmende næringsstoffer. Juicen giver dig masser af godt brændstof og længerevarende energi, som kan fremme dine fysiske præstationer. 

Er du klar på at kickstarte dit vægttab med netop juice, så finder du I FORMs juice-kur her. 

Mr. Grønkål

 • 180 g agurk
 • 30 g grønkål
 • 110 g æble
 • 70 g ananas, skrælles
 • 15 g økologisk citron

Sådan gør du:

Rengør alle dine ingredienser og pres dem herefter gennem dine juicer. Start med grønkål og citron.

Juicen er et kæmpe hit hjemme hos os. Som altid kan du bare pifte den op med lidt ekstra æble eller ananas, hvis du vurderer, at den er for grøn til dine smagsløg.

Note: Grønkålen er ”superhelten” i denne juice. Grønkål har nemlig en antiinflammatorisk effekt, og så er den en sand vitaminpille. Den indeholder både A, B1, B2, B3, B6, C, E, K-vitaminer. Desuden rummer den kraftfulde plante også dejlig smørende olier, såsom omega-3 og omega-6. Husk på at de gode olier sikrer, at du bedre kan optage de fedtopløselige vitaminer, og de er desuden gavnlige for dit blodsukker. Og ikke nok med det, juicen indeholder også en god portion carotenoider og flavonoider - de kraftfulde antioxidanter, som netop booster dit immunforsvar, holder din krop kampberedt og beskytter dig mod flere livsstilssygdomme.

De gode olier og de gavnlige antiinflammatoriske herligheder, kan desuden være med til at forebygge skader ved hård træning.

Få yderligere inspiration til dine juicer med I FORMs 20 sunde juiceopskrifter.

Acai Energi Juice

 • 150 g rødbede
 • 150 g gulerod
 • 100 g æble
 • 40 g økologisk citron
 • ½ tsk. frysetørret Acai pulver

Sådan gør du:

Rengør ingredienserne og kom dem herefter i din juicer. Start med citron. Rør nu acai pulveret op i din juice og hæld den herefter igennem din juicer igen. Server juicen dejlig kold.

Note: Ja, Acai egner sig ikke kun godt i smoothies, men smager også fantastisk i juice. I den lækre powerrøde juice henter du en stor portion antioxidanter, som har den fantastiske egenskab, at den afhjælper inflammationer. Jo mindre inflammation, desto mere energifyldt og i balance vil din krop være.

Rødbede er spækket med nitrat. Nitrat har den vidunderlige egenskab, at den øger din optagelse af ilt, hvilket kvitterer med mere energi og en øget udholdenhed. Her får du altså en lækkert naturligt doping, som giver dig et ekstra skud energi, når du skal ud og være fysisk aktiv.

Acai er også rig på ketoner og fenolsyre, som sænker optageligheden af dine kulhydrater. Dette kan have en positiv indvirkning på både din mæthedsfornemmelse samt blodsukkeret. Det lille vidunderbær kan således være med til at give dit vægttab et ekstra skub.

Du kan finde flere lækre juicer og opskrifter i Pia Thaus bog "Slow down - Juice up!" 

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: