Varmrøget laksesalat med proteinboller uden mel

35 minutter
270 kcal

Hvis du vil lave dig selv en virkelig lækker og ikke mindst sund frokost, så har vi opskriften til dig. Her får du opskriften på boller uden mel, som fyldes med en smagfuld laksesalat. Velbekomme!

Laksesalat med proteinboller

HURTIGE OG SUNDE PROTEINBOLLER – udover at fylde dem med laksesalat, kan de også fungere som morgenbolle eller burgerbolle.

© wichmann+bendtsen

Varmrøget laksesalat med proteinboller uden mel

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Proteinboller:

  • 5½ dl hytteost
  • ½ æg
  • 60 g havregryn
  • ½ tsk. bagepulver
  • ½ nip havsalt

Laksesalat:

  • ¾ dl græsk yoghurt
  • ¼ tsk. dijonsennep
  • ¼ tsk. havsalt
  • ½ nip sort peber, friskkværnet
  • 50 g varmrøget laks
  • ¼ æble
  • ¼ rødløg
  • 1 spsk. purløg
  • ½ dryp citronsaft

Fyld:

  • 2 hjertesalatblade
  • 2 små tomater
  • ½ agurk
  • Lidt purløg

Sådan laver du varmrøget laksesalat med proteinboller

  • Tænd ovnen på 180 gr.

  • Blend alle ingredienserne til bollerne sammen i en foodprocessor.

  • Fugt hænderne, og form 4 boller. Læg på en bageplade med bagepapir. Bag i 25 min., og køl af på en rist.

  • Bland græsk yoghurt, dijonsennep, salt og peber sammen i en skål. Smuldr laksen i dressingen, og vend små æbletern, rødløgstern og fintsnittet purløg i. Smag til med lidt citronsaft.

  • Skær bollerne over, og fyld med laksesalaten, hjertesalatblade, halverede tomater, agurk snittet i fine stave og lidt hakket purløg.

TIP! Du kan også bruge andre typer varmrøget fisk, fx makrel eller ørred.