11 tips til en sund frokost

Du behøver ikke at bruge lang tid på at lave lækker og sund frokost. Vi har samlet 11 tips til en hurtig, nem og sund frokost, der giver masser energi.

Sund frokost - kyllingespyd, spejlæg og grøntsager på tallerken

SUND FROKOST Det behøver ikke at være svært eller tidskrævende at lave en sund frokost, der giver dig energi til hele eftermiddagen.

Frokosten er ofte det måltid på dagen, der byder på flest udfordringer. Vi vil rigtig gerne spise en sund frokost, men glemmer at forberede den aftenen forinden eller om morgenen, og så går det galt. Lige pludselig har vi travlt, og så ryger de gode intentioner om en sund frokost til fordel for noget hurtigt på tanken eller i kiosken.

Og selvom det kan være fristende at klare frokosten med et par pølsehorn eller en sandwich med lyst brød, så er det altså hverken en særlig nærende eller sund frokost. Efter et par timer rumler maven igen, vi mangler energi og ender måske med at gå og små-snacke søde sager hele eftermiddagen.

Sådan får du en sund frokost på farten

Heldigvis behøver det slet ikke at være hverken svært eller tidskrævende at lave en sund frokost, der samtidig er hurtig og nem at spise, og som giver energi til en krævende eftermiddag. Vidste du fx, at en banan og et stykke rugbrød er et genialt måltid på farten? Eller at en leverpostejmad kan være et fint valg, hvis det skal gå hurtigt?

Har du lidt mere tid, kan du tage udgangspunkt i følgende punkter, når du smører madpakke. En sund frokost består nemlig gerne af:

  • Grove grøntsager - gerne fra kålgenren
  • Proteinrigt tilbehør som fx fisk eller kylling
  • En sund fedtkilde som fx avocado
  • Lidt fuldkornsbrød kan også være en del af en sund frokost

Hvis du sammensætter din madpakke sådan, er du sikker på at få en sund frokost, hvor du både bliver tilpas mæt og får tilfredsstillet dine smagsløg, så du ikke falder i sukker og fedt-fælden om eftermiddagen.

Madpakke-ideer – sunde, nemme opskrifter og tips

De bedste tips til en sund frokost

Nedenfor har vi samlet vores bedste frokost-idéer, så du kan få noget lækkert og hurtigt på farten uden at gå på kompris med din sundhed. Gå på opdagelse i nedenstående tips og få inspiration til, hvordan du får frokostkabalen til at gå op og får strikket en sund og nem frokost sammen, der giver masser af overskud efter klokken 12.

Find flere opskrifter til madpakken her.