Fermenteret rødkål med laks
Serveringsforslag –

Fermenteret rødkål er perfekt tilbehør til en bagt laks

© Andreas Mikkel Hansen

Fermenteret rødkål med æble

Din mave vil takke dig, hvis du fodrer den med fermenteret mad. Det indeholder nemlig et hav af probiotiske bakterier og antiinflammatoriske fordele. Se her, hvordan du selv fermenterer din rødkål.

27. november 2019 af Simon Weisdorf

Fermenteret rødkål med æble

Start med at lav din fermenterede rødkål 3-4 uger før spisetid.

2 personer

400 g rødkål 
1 æble 
2 cm ingefær 
1 fed hvidløg
2 tsk. salt 
1 stort patentglas

Sådan gør du

  • Skær kål i tynde strimler, riv æble og ingefær, og hak hvidløget fint. Bland det hele i en stor skål, tilsæt salt, og massér det hele grundigt i nogle min. Saltet skal trække væde ud.
  • Hæld kål og saft i et tætsluttende patentglas skoldet med kogende vand. Det er vigtigt, at væden dækker al kålen. Ellers skal du fylde efter med en smule letsaltet vand. Stil patentglasset mørkt og køligt.
  • I de næste 14 dage skal du hver dag åbne låget på patentglasset for at lukke den kuldioxid ud, som gæringen af rødkålen skaber. Det er vigtigt at gøre det mindst én gang om dagen, da glasset ellers i værste fald kan eksplodere.
  • Efter 14 dage kan du i princippet begynde at spise den fermenterede kål, men den fulde effekt af fermenteringen får du først efter 3-4 uger. 

LÆS OGSÅ: Sådan fermenterer du din mad 

Guide til en smertefri livsstil

Opskriften stammer fra bogen “Velsmurt” – en antiinflammatorisk manual til, hvordan du via de rigtige råvarer holder dine led velsmurte og smertefri. Bogen består af en teoretisk del skrevet af ernæringsekspert Martin Kreutzer, mens madskribent Simon Weisdorf er manden bag bogens 57 antiinflammatoriske opskrifter. Læs mere om bogen HER.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: