Sunde opskrifter Desserter Kanelsnegl... Kanelsnegle med æble 3 timer 190 kcal Sådan bager du svampede kanelsnegle med under 200 kalorier. Prøv vores lidt sundere opskrift med groft mel, æble og mandelflager. Af Gitte Heidi Rasmussen 28. juni 2023 Kanelsnegle med æble Ingredienser Sådan gør du Fakta Føj til favoritter Fjern fra favoritter Undgå at skærmen slukker Ingredienser 2 STK. 4 g gær ⅓ dl lunkent vand ¼ dl yoghurt naturel ¼ tsk. havsalt ¼ spsk. honning ⅓ spsk. ekstra jomfruolivenolie 20 g fuldkornsmel, fx ølandshvede, fuldkornshvede, grahamsmel eller groft speltmel 50 g hvedemel Fyld: ½ æbler ¼ tsk. kanel ⅓ spsk. rørsukker, muscovadosukker eller brun farin ½ spsk. smør 4 g mandelflager Til pensling æg eller mælk Sådan gør du: Rør gæren ud i lunkent vand, og tilsæt yoghurt, salt, honning og olie. Kom fuldkornsmelet i, rør godt, og lad blandingen trække i 15 min. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, og ælt dejen godt, til den er let og smidig. Den må gerne være klistret. Sæt dejen til hævning et lunt sted i 1 time. Rul dejen ud til en firkant på ca. 30 x 40 cm. Riv æblerne groft, og fordel dem på dejen. Drys med kanel og sukker. Smelt smørret, og dryp hen over dejen. Drys til slut med mandelflager. Rul dejen stramt sammen til en roulade, og skær den i 12 lige store stykker med en skarp kniv. Læg sneglene på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem hæve til dobbelt størrelse, cirka 1 time. Varm ovnen op til 220 gr. i den sidste del af hævetiden. Pensl sneglene med æg eller mælk, og bag dem i ca. 15 min., til de er gyldne. TIP Prøv også med pærer i stedet for æbler, og erstat evt. mandlerne med andre nødder.