Kanelsnegle med æble

3 timer
190 kcal

Sådan bager du svampede kanelsnegle med under 200 kalorier. Prøv vores lidt sundere opskrift med groft mel, æble og mandelflager.

Kanelsnegle med æble

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 STK.

  • 4 g gær
  • ⅓ dl lunkent vand
  • ¼ dl yoghurt naturel
  • ¼ tsk. havsalt
  • ¼ spsk. honning
  • ⅓ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 20 g fuldkornsmel, fx ølandshvede, fuldkornshvede, grahamsmel eller groft speltmel
  • 50 g hvedemel

Fyld:

  • ½ æbler
  • ¼ tsk. kanel
  • ⅓ spsk. rørsukker, muscovadosukker eller brun farin
  • ½ spsk. smør
  • 4 g mandelflager

Til pensling

  • æg eller mælk

Sådan gør du:

  • Rør gæren ud i lunkent vand, og tilsæt yoghurt, salt, honning og olie.
  • Kom fuldkornsmelet i, rør godt, og lad blandingen trække i 15 min.
  • Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, og ælt dejen godt, til den er let og smidig. Den må gerne være klistret.
  • Sæt dejen til hævning et lunt sted i 1 time.
  • Rul dejen ud til en firkant på ca. 30 x 40 cm.
  • Riv æblerne groft, og fordel dem på dejen. Drys med kanel og sukker.
  • Smelt smørret, og dryp hen over dejen. Drys til slut med mandelflager.
  • Rul dejen stramt sammen til en roulade, og skær den i 12 lige store stykker med en skarp kniv.
  • Læg sneglene på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem hæve til dobbelt størrelse, cirka 1 time.
  • Varm ovnen op til 220 gr. i den sidste del af hævetiden.
  • Pensl sneglene med æg eller mælk, og bag dem i ca. 15 min., til de er gyldne.

TIP Prøv også med pærer i stedet for æbler, og erstat evt. mandlerne med andre nødder.