Salat med lilla spidskål, ristede kikærter og avocado

30 minutter
514 kcal

Vores lækre spidskålssalat med ristede kikærter og avocado er et knasende lækkert bud på en vegetarisk aftensmåltid. Og så giver den et smukt og farverigt pift til middagsbordet!

Salat med lilla spidskål, ristede kikærter og avocado

FÅ FARVE I HVERDAGEN – med vores salat med lilla spidskål, ristede kikærter og avocado.

© wichmann+bendtsen

Salat med lilla spidskål, ristede kikærter og avocado

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 250 g spidskål
  • 1 ds. kikærter
  • 1½ tsk. spidskommen
  • ½ tsk. havsalt
  • Lidt sort peber, friskkværnet
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 appelsin
  • 1 håndfuld mynte
  • 1 avocado

Dressing:

  • 1 økoappelsin, saft og skal
  • 1 lime
  • 1 tsk. honning
  • 2 tsk. ekstra jomfruolivenolie

Sådan gør du

  • Snit kålen fint.
  • Dræn kikærterne, og rist på en varm pande i 5-7 min. i olie, spidskommen, salt og peber.
  • Skær appelsinen i tynde både. Hak mynten fint, og bland kål, appelsin og mynte i en skål.
  • Bland ingredienserne til dressingen sammen, og hæld over kålen.
  • Anret kikærterne på salaten, skær avocadoen i tynde skiver, og top salaten med disse.
  • Drys evt. med salt og peber, og servér.

TIP! Spidskålssalat er også lækkert med saftige æblestykker, hvis du har sådan nogle i haven lige nu. Alt efter sæsonen kan spidskålen udskiftes med grønkål eller savojkål.