Paneret torsk med sauce tatare og tomatsalat

30 minutter
383 kcal

Torsk er nem mad, som kan tilberedes på et hav af måder. Her serveret paneret med sauce tartare og tomatsalat.

Tallerken med paneret fisk

Paneret torsk med sauce tatare og tomatsalat

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 2 dl havregryn
  • 1 tsk. stødt gurkemeje
  • ½ tsk. cayennepeber
  • 1 økocitron
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 1 æg
  • 2 stk. torsk a ca. 200 g, gerne torskeloins

Sauce tartare:

  • 2 dl skyr
  • 1 spsk. kapers
  • ¼ skalotteløg eller lidt almindeligt løg
  • 2 stilke bredbladet persille
  • 5 stilke purløg

Tomatslat:

  • 400 g små tomater
  • ½ rødløg
  • ½ lime
  • 1 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • Et par bredbladede persilleblade

Sådan gør du

  • Bland og blende en panering af havregryn, gurkemeje, cayennepeber, revet citronskal fra ½ citron, salt og peber, og kom det i en dyb tallerken. Pisk ægget i en anden dyb tallerken.
  • Vend fiskestykkerne i æg og derefter i panering, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Dryp med lidt rapsolie. Bag fisken ved 200 gr. i 15 min., og vend efter 10 min.
  • Blend en sauce tartare af skyr, citronskal, kapers, skalotteløg, persille og purløg. Smag til med citronsaft, salt og peber og evt. et nip sukker.
  • Skær tomater i kvarter, og rødløg i fine tern, og bland dem med limesaft, olivenolie og grofthakket persille.
  • Anret fisken med tomatsalat og sauce tatare.

Få mere saft Rul din lime med et let tryk på køkkenbordet, inden du deler og presser frugten – så får du mere saft ud af den.