Grønsagssuppe med hvidløg og hvide bønner

En skøn og mættende suppe, som er propfuld af grøntsager.

4 personer

100 g hvide, tørrede bønner (180 g hvis du vælger bønner fra dåse)
3 fed hvidløg
1 spsk ekstra jomfruolivenolie
12 enebær
4 bladselleri
3 porrer
200 g knoldselleri
400 g rødbeder
1 liter kylling- eller grøntsagsbouillon
2 ss koldpresset rapsolie


Topping

100 g tørsaltet gourmetbacon
1 bundt purløg

  • Skær løget i tern og steg dem i olie til de er blanke. Knus enebærene med et bredt knivblad og kom dem i sammen med løget..
  • Skær bladsellerien i skiver og porrene i ringe. Skræl knoldsellerien og rødbederne og skær dem i tern. Kom grøntsagerne i gryden, og hæld den varme bouillon over. Lad det småsimre i 20 minutter.
  • Blend suppen sammen med rapsolíe, og smag til med salt og peber.
  • Kom bønnerne i suppen. Lad dem blive gennemvarme ved at varme suppen optil lige under kogepunktet, og hold det der i cirka 5 minutter.
  • Skær bacon i tern, rist dem gyldne, til fedtet har smeltet. Læg dem på et fedtsugende papir, og hak det derefter fint.
    (Som alternativ til bacon kan du bruge 4 skiver lufttørret skinke. Rist dem på bagepapir i ovnen på 200 grader, ikke varmluft, i cirka 5 minutter.)
  • Snit purløget fint og drys det over suppen sammen med baconet.

Vil du spise mere vegetarisk til aftensmad? Find flere sunde vegetar opskrifter her

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: