Grønsagssuppe med hvidløg og hvide bønner

En skøn og mættende suppe, som er propfuld af grøntsager.

4 personer

100 g hvide, tørrede bønner (180 g hvis du vælger bønner fra dåse)
3 fed hvidløg
1 spsk ekstra jomfruolivenolie
12 enebær
4 bladselleri
3 porrer
200 g knoldselleri
400 g rødbeder
1 liter kylling- eller grøntsagsbouillon
2 ss koldpresset rapsolie


Topping

100 g tørsaltet gourmetbacon
1 bundt purløg

  • Skær løget i tern og steg dem i olie til de er blanke. Knus enebærene med et bredt knivblad og kom dem i sammen med løget..
  • Skær bladsellerien i skiver og porrene i ringe. Skræl knoldsellerien og rødbederne og skær dem i tern. Kom grøntsagerne i gryden, og hæld den varme bouillon over. Lad det småsimre i 20 minutter.
  • Blend suppen sammen med rapsolíe, og smag til med salt og peber.
  • Kom bønnerne i suppen. Lad dem blive gennemvarme ved at varme suppen optil lige under kogepunktet, og hold det der i cirka 5 minutter.
  • Skær bacon i tern, rist dem gyldne, til fedtet har smeltet. Læg dem på et fedtsugende papir, og hak det derefter fint.
    (Som alternativ til bacon kan du bruge 4 skiver lufttørret skinke. Rist dem på bagepapir i ovnen på 200 grader, ikke varmluft, i cirka 5 minutter.)
  • Snit purløget fint og drys det over suppen sammen med baconet.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler