One pot pasta med bacon

Vi elsker de populære one pot pasta-retter. Ikke mindst denne kulørte sag, hvor ingredienserne får lov at ligge og kærtegne hinanden, så du får et smagsmæssigt fusionskys, du kan smage længe efter, opvasken er klaret.

One pot pasta med kalkunbacon

ONE POT – Vi har brugt fuldkornspasta. Hvis du bruger almindelig pasta, skal du evt. give retten et par minutter mindre.

© wichmann+bendtsen

Nem, farverig one pot pasta med kalkunbacon

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 150 g fuldkornspasta
  • 300 ml bouillon, grøntsags eller kylling
  • 125 ml madlavningsfløde
  • ½ rødløg
  • 125 g cherrytomater
  • ½ peberfrugt
  • 1 fed hvidløg
  • 125 g haricot verts
  • 50 g ærter fra frost
  • ½ tsk. flagehavsalt
  • ½ tsk. chiliflager
  • 15 g parmesan

Til servering:

  • 62 g kalkunbacon
  • ½ bundt friske krydderurter, fx bredbladet persille

Sådan gør du

  • Tilsæt pasta, bouillon og madlavningsfløde til en stor gryde, og bring det i kog.
  • Snit løg, tomater og peberfrugt. Knus hvidløget.
  • Put grøntsager, krydderier og revet parmesan oven på pastaen. Rør ikke rundt. Lad det simre under låg i 10 min.
  • Rør grundigt rundt i retten, og lad simre 10-15 min. mere, til størstedelen af væden er kogt ind.
  • Steg kalkunbacon sprødt.
  • Servér pastaen med friske krydderurter og sprødstegt bacon.

TIP! Retten kan varieres efter årstiden. Er det forår, så fyr den af med friske asparges og nybælgede ærter. I efteråret gør squash og svampe sig særdeles godt.