Laks med kål og pesto
2 personer
Ovnbagt laks:
2 laksefileter a ca. 150 g
1/2 økocitron, saft og skal
2 spsk. birkes
2 spsk. sesamfrø
Havsalt
Sort peber, friskkværnet
Brøndkarsepesto:
1 stor håndfuld brøndkarse
30 g mandler
30 g parmesan
1 fed hvidløg
1 cm ingefær
4 spsk. olivenolie
Tilbehør:
1 portion fermenteret rødkål, se opskriften HER
OBS! Tilberedningen af rødkål starter 3-4 uger før spisetid! Kan du ikke vente så længe? Køb en færdig sauerkraut i supermarkedet, og bland presset hvidløg og friskrevet ingefær i.
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 gr.
- Læg laksefileterne i et ovnfast fad med skindsiden nedad. Dryp dem med citronsaft, og riv citronskal henover. Dæk laksen med en blanding af birkes og sesamfrø, og drys med salt og peber. Sæt fadet i ovnen i ca. 15 min.
- Kom brøndkarse, mandler, parmesan, hvidløg, ingefær og olivenolie i en blender eller foodprocessor, og kør, til du har en lækker, cremet pesto.
- Anret to tallerkner med laks, fermenteret rødkål samt 1 spsk. pesto til hver.
Energi: 500 kcal
Protein: 35,6 g
Fedt: 30 g
Kulhydrat: 26,6 g
Kostfibre: 7 g
Guide til en smertefri livsstil
Opskriften stammer fra bogen “Velsmurt” – en antiinflammatorisk manual til, hvordan du via de rigtige råvarer holder dine led velsmurte og smertefri. Bogen består af en teoretisk del skrevet af ernæringsekspert Martin Kreutzer, mens madskribent Simon Weisdorf er manden bag bogens 57 antiinflammatoriske opskrifter. Læs mere om bogen HER.