Tomat- rig på antioxidanter

Tomater er fantastiske for din hud. De holder huden ung, modvirker akne og reducerer skadevirkninger fra fed mad og tobak.

Hudbonus

Engang troede man, at tomater var det rene vand, men de små, runde røde mirakler giver meget mere end fugt til din hud. Tomater er din allerbedste kilde til antioxidanten lycopen, der i et tysk studie har vist sig at gøre din hud mere robust over for solens UV-stråling og derved er med til at holde den ung og smuk. Tomater er også rige på A-vitaminer, der nedsætter fedtstofdannelsen i huden og dermed risikoen for at få bumser. Sidst, men ikke mindst, er tomater en god kilde til E-vitamin, der reducerer de skadelige virkninger på huden fra tobaksrygning, fed mad og luftforurening.

Tomat er godt til håret

Er dit hår blevet grønligt af for meget klorvand, så prøv at skylle det i tomatjuice. Den røde farve neutraliserer den grønne.

Tips til tilberedning

Spis lidt fedt sammen med tomaterne, da A-vitaminer er fedtopløselige. Skift mellem rå tomater og forarbejdede tomater. Lycopen optages bedst, når tomaterne er opvarmede, fx i dåsetomater eller ketchup.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: