Te mindsker kræftrisiko

Er du typen, der nyder at drikke en dampende kop te to gange om dagen? I så fald har du en markant lavere risiko for at udvikle kræft i æggestokkene, hvis du sammenligner dig med kvinder, der ikke drikker te dagligt.

14. april 2010 af I FORM

Budskabet kommer på baggrund af en ny kæmpe undersøgelse med over 61.000 kvinder mellem 40 og 76 år, der har besvaret spørgeskemaer om deres kostvaner. Forskerne fulgte kvinderne gennem 15 år og fandt ud af, at to kopper te dagligt nedsætter risikoen for kræft i æggestokkene med 46 pct., mens en enkelt kop te sænker risikoen med 24 pct.

De fleste af kvinderne i undersøgelsen drak sort te, men forskerne siger, at alle typer te har den gode virkning, hvilket de tilskriver teens store indhold af flavonoider, som hører til de kraftigste antioxidanter, man kender.

Den bitre smag

Det er en udbredt misforståelse, at garvesyren gør teen bitter. Den bitre smag, som kan være i teen, stammer fra flavonoiderne. Hovedparten af dem bliver frigivet fra tebladene inden for de første par minutter, teen trækker.

Teens mange plusser

I mere end 5000 år har vi mennesker drukket te. Generelt har te en masse gode egenskaber og forebygger fx kræft og hjerte-kar-sygdomme. Desuden styrker te dit immunforsvar og sætter gang i både stofskifte og fedtforbrænding.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor vil du helst tilbringe sommerferien?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: