Smid ikke denne sunde del af avocadoen ud

Vi kender efterhånden mange af de såkaldte superfoods, men denne er du nok ikke bekendt med. Den indeholder blandt andet enorme mængder antioxidanter og kan give bedre fordøjelse og en smuk glød til din hud.

25. januar 2016 af Julie-Elsebeth Crone Johannesen

De fleste af os er efterhånden bekendt med en hel del forskellige fødevarer, som betegnes som superfoods. At frøet fra denne frugt er kommet med på listen var vi dog ikke klar over. Det er frøet fra avocadoen, som har et hav af gavnlige virkninger og efterspurgte indholdsstoffer. 

Få 3 numre af I FORM + løbejakke fra Kari Traa for kun 129 kr.

Avocadostenen lander sædvanligvis i skraldespanden, men det er nok kun fordi mange ikke kender til de gode ting, der kan følge med, hvis man indtager lidt af frøet i sin kost. Den hårde kerne indeholder nemlig en masse gode antioxidanter som eksempelvis catechiner og procyanidin, som kan afhjælpe smerte, hævelse og stivhed. Det er også antioxidanterne, der hjælper kroppen med at genopbygge colagen og give sund og glødende hud. 

Også kaliumindholdet i stenen er enormt højt. Mineralet styrker kroppens evne til at få muskler og nerver til at kommunikere. Desuden er avocado-frøet rigt på fibre, der sammen med det høje indhold af antioxidanter kan give bedre fordøjelse og booste dit immunforsvar. 

Find lækre opskrifter med avocado her.

Et columbiansk studie fra University of Antioquia viser derudover, at ekstrakt fra avocado-frøet kan være med til at dræbe leukæmi-celler. Antioxidanten flavonol lader, i følge studiet, til at få leukæmi-cellerne til at selvdestruere og kun efterlade den raske celle. 

Sådan bruger du frøet

Denne letteste måde at gøre frøet klar til brug er at fjerne det fra avocadoen, placere det i et dobbeltl ag plasticposer og slå det i stykker med en hammer. Fjern den brune skal og hak den derefter i endnu mindre stykker med en kniv og tilfør dem til din kost. Brug eventuelt avocado-frøet i en grøntsagssmoothie, hvor du i forvejen benytter dig af resten af avocadoen. 

 

God appetit! 

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler