Mørk chokolade

Mørk chokolade er helt suveræn til at øge det gode kolesterol.

21. juni 2013 af Ernæringsekspert Martin Kreutzer

Vigtigste effekt

Kakaobønnen sprudler af anti-oxidanter, der ligesom spinat bremser LDL-kolesterolets skadelige virkning i blodårerne. Forsøg viser desuden, at blodets indhold af HDL-kolesterol stiger. Samtidig er kakaosmørret rigt på enkelt-umættede fedtsyrer, som både gavner triglycerid-niveauet og mængden af LDL-kolesterol i blodet.

Sådan spiser du det sundest

En god mørk chokolade med 60-80 % kakaoindhold udgør et fint lille mellemmåltid. I forsøgene er mængden typisk større for at opnå en tydelig effekt. Fx fandt man i et studie, at 75 gram mørk chokolade om dagen øger HDL med over 10 %. Tjek på emballagen, at det er kakaosmør, der er anvendt, og ikke almindeligt smørfedt. Chokolade med 45-60 % kakao betegnes også som mørk, men rummer typisk alt for meget sukker.

Beslægtede madvarer

Mørk chokolade er i en klasse for sig. Du hitter dog nogle af de samme kvaliteter og antioxidanter i te.

Så positivt påvirker mørk chokolade dit hjerte

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: