Chokoladestykker.

Mørk chokolade har et højt indhold af antioxidanter, som gavner din sundhed.

© iStock

5 grunde til at spise mere chokolade

Ja, du kan sagtens nyde din mørke chokolade, for den giver et sundt boost til krop og hjerne. Se alle de sunde fordele her!

6. september 2017 af Jeanette Linder

Når lækkersulten sætter ind i de sene aftentimer, behøver det ikke at resultere i dårlig samvittighed. Hvis blot du vælger mørk chokolade med mindst 70 procent kakao til den søde tand, er alt godt. Der er nemlig mange sunde grunde til at spise mere chokolade.

1. Smuk hud

Det høje indhold af antioxidanter i mørk chokolade gavner din hud på flere fronter, viser forskning. Bl.a. bliver den pænere, mere fugtig og bedre til modstå solens UV-stråler, så du undgår skoldninger.

2. Sundt hjerte

Du skal blot spise et par stykker mørk chokolade om dagen for at opnå større hjertesundhed. Den søde lækkerbisken sænker dit blodtryk og øger dine årers fleksibilitet, så blodet kan løbe mere frit, og risikoen for åreforkalkning og blodpropper mindskes.

3. Effektiv træning

Chokolade inden din træning er et hit, for kakaoens indhold af antioxidanterne catechiner og epicatechin forbedrer din præstationsevne. Forsøg har desuden vist, at folk bliver mere udholdende til træning af at have spist chokolade.

4. Ro i sindet

Det er ikke kun din krop, men også din psyke, der har gavn af chokolade, da det har en afslappende effekt. Fx har et forsøg vist, at testpersoner, som spiste mørk chokolade dagligt i en måned, sænkede deres stressniveau og følte sig 10 procent mere afslappede end ved starten af forsøget.

5. Skarp i pæren

Ifølge forskning øger chokolade blodcirkulationen i hjernen, hvilket forbedrer din evne til at fokusere. Blot en smule kakao dagligt i fem dage var nok til at hjælpe testpersoner, som blev sat til at løse en række kognitive opgaver.

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte laver du mad fra bunden?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: