Lidt mørk chokolade med min. 70 pct. kakao er sundt - og gør dig glad.

Hvorfor trøster jeg mig med chokolade?

Hjælper chokolade på tristhed - eller er det bare mig, der er afhængig?

7. januar 2014 af I FORM-redaktionen

Du er bestemt ikke den eneste, der synes, at chokolade smager ekstra godt, når du er i dårligt humør – og faktisk har det en fysiologisk forklaring.

Når chokoladen smelter på tungen, får det kroppen til at udskille stoffet tryptofan, som i hjernen bliver omdannet til serotonin – kroppens eget lykkestof. Det beroliger dig og gør dig mildere stemt. Derfor er det klart, at du får en naturlig lyst til at flå papiret af chokoladebaren, når du er ked af det.

Heldigvis kan du få samme effekt ud af andre og noget sundere madvarer. Forsøg har vist, at du ikke behøver guffe fedt og sukker for at få de naturlige lykkestoffer til at suse rundt i kroppen.

En god bøf eller et kyllingebryst med nye kartofler, der også danner lykkestoffer, og en smule sundt fedt giver samme effekt. Det hele skal tilberedes, og måske er det meget godt at få noget at gøre, der afleder tankerne.

Få den glade chokoladeeffekt - lidt sundere


  • Hvide bønner: De indeholder store mængder magnesium, som sætter gang i produktionen af serotonin.

  • Rødt kød: En god bøf kan gøre dig glad. Dens proteiner får kroppen til at producere beroligende stoffer.

  • Kylling: Proteinerne er tæt pakket i et kyllingebryst, og de stimulerer kroppen til at producere serotonin.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: