Salat med lilla spidskål, ristede kikærter og avocado

30 minutter
514 kcal

Opskrift på den bedste salat med rød spidskål vendt i skøn appelsindressing. Farverig og sund.

Salat med lilla spidskål, ristede kikærter og avocado

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 PERSONER

  • 250 g spidskål
  • 1 ds. kikærter
  • 1½ tsk. spidskommen
  • ½ tsk. havsalt
  • Lidt sort peber, friskkværnet
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 appelsin
  • 1 håndfuld mynte
  • 1 avocado

Dressing

  • 1 økoappelsin, saft og skal
  • 1 lime
  • 1 tsk. honning
  • 2 tsk. ekstra jomfruolivenolie

Sådan gør du

  • Snit kålen fint.
  • Dræn kikærterne, og rist på en varm pande i 5-7 min. i olie, spidskommen, salt og peber.
  • Skær appelsinen i tynde både. Hak mynten fint, og bland kål, appelsin og mynte i en skål.
  • Bland ingredienserne til dressingen sammen, og hæld over kålen.
  • Anret kikærterne på salaten, skær avocadoen i tynde skiver, og top salaten med disse.
  • Drys evt. med salt og peber, og servér.

TIP: Spidskålssalat er også lækkert med saftige æblestykker, hvis du har sådan nogle i haven lige nu.

TIP: Alt efter sæson kan spidskålen udskiftes med grønkål eller savojkål.

I FORM nr. 13/2021