Er du vild med jordnødder? Vælg de hårdt ristede og gå uden om de saltede.

Sådan er nødder sundest

En ny amerikansk undersøgelse er kommet frem til den ret overraskende konklusion, at jordnødder bliver sundere af at blive ristet hårdt.

8. september 2010 af I FORM

Når nødderne tørristes ved høj varme, dannes der et beskyttende lag, som forhindrer nøddernes E-vitaminer i at blive nedbrudt. Dette viser en amerikansk undersøgelse, og også koncentrationen af andre antioxidanter stiger i kølvandet på ristningen.

Effekten var helt oppe på 22 procent og særlig udpræget i den tynde skal, som sidder rundt om jordnødden.

De sundeste nødder

Sådan vælger du de sundeste nødder:

  • Find nødder, der er ristet med mindst mulig olie.
  • Gå så vidt muligt efter usaltede nødder. Dit hjerte og blodtryk har ikke godt af saltet.
  • Styr uden om coatede nødder med ekstra tomme kalorier fra den “skal” af mel, fedt og krydderier, de er dækket af.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: