Optimer din træning med let og sund mad - du allerede har i køleskabet

Se, hvordan du nemt fylder det rigtige brændstof på din krop efter træning - vi har gjort det let for dig ved at tage udgangspunkt i fødevarer, du helt sikkert allerede har i dit køkken

7. september 2016 af kommerciel redaktion for Den Grønne Slagter

Er du også gået kold i protein-shakes, energibarer og power-foods med komplicerede navne? Det behøver ikke være besværligt og tidskrævende at give din krop præcis det, den har brug for efter en god gang træning. Dit køleskab er allerede fyldt med klassiske fødevarer, som kan fylde din krops energidepoter op igen og sørge for, at du får det optimale ud af din træning. 

Kosten er vigtigt for genopbygning af muskler efter træningen, og den rette ernæring har stor betydning for kroppens restitution. Selv hvis du blot træner et par gange om ugen ved moderat intensitet, kan du få meget ud af at være opmærksom på, hvad du spiser efter træning.

Før træning - fyld depoterne op

Det giver sig selv, at din krop har brug for energi til at klare sig gennem træningen. En god måde at fylde energidepoterne op på er gennem komplekse kulhydrater som groft brød og magert pålæg, som du med fordel kan spise et par timer inden træning. Derved undgår du at skulle træne på fyldt mave, som kan forhindre dig i at yde det optimale. 

Gå udenom fedt, der hæmmer optagelsen af væske og kulhydrater, så vælg pålæg med lavt fedtindhold som kyllingebryst fra Den Grønne Slagter, der er lavet på magert, grillet kylling med et minimum af tilsætningsstoffer og er Nøglehulsmærket.

Efter træning - tank op med protein

Hvis du styrketræner eller har presset dine muskler maksimalt efter for eksempel en lang løbetur, kan du fremme din restitution ved at vælge mad med et højere indhold af proteiner. Vil du gerne fremme din restitution efter styrketræning, kan op til 0,25 gram protein per kilo kropsvægt hjælpe dig, og spis gerne i løbet af en time efter endt træning. Kylling og kalkun er et godt og nemt valg, da det indeholder proteiner, men samtidig er fedtfattigt, så du undgår at føle dig oppustet. 

Gør det let for dig selv ved at lave en klassisk mad på fuldkornsbrød med et par skiver kyllingebryst og prøv at grille asparges, squash eller aubergine på panden for et sundt og lækkert pift til maden. Vælge igen et fedtfattigt produkt som grillet kyllingebryst, fx den med chili fra Den Grønne Slagter, der indeholder 20 g. protein pr. 100 gr. og blot 1 g. fedt.


Sandwich med kylling, kalkunbacon og grillede asparges

INGREDIENSER

2 skiver fuldkornstoast
2 tsk. friskost neutral
4 skiver Den Grønne Slagter Kyllingebryst Klassisk
2 skiver Den Grønne Slagter Kalkunbacon
1 håndfuld salat
2-3 grønne asparges
Rødbedespirer eller andre spirer

SÅDAN GØR DU

Steg Den Grønne Slagter kalkunbacon 2 min. på hver side. Knæk enden af aspargesene og grill dem på panden eller blancher dem 2 minutter i kogende vand. Lad dem køle af og flæk på langs. Rist toastbrødet og lad det køle af. Smør et tyndt lag ost på brødet.

Fyld brødet med Den Grønne Slagter Kyllingebryst Klassisk, Den Grønne Slagter Kalkun- bacon, asparges, spirer og salat. 

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler