Økologiske mærker

Vil du være sikker på, at din vare er økologisk, så gå efter de økologiske mærkninger.

1. januar 2011 af I FORM

På den måde er du nemlig sikret en økologisk vare, der er blevet kontrolleret i hele processen fra den spæde start hos landmændene til varen ligger fremme i butikken.

Her er et overblik over de mest almindelige økologiske mærker:

Dansk biodynamisk

"Demeter"-mærket er et mærke for biodynamisk landbrug og ejes af Foreningen for Biodynamisk Jordbrug.

Danmark

Det røde danske statskontrollerede Ø-mærke.


EU

EU's økologiske jordbrugsmærke svarer til det dansk Ø-mærke.
Sverige

"Krav" er det svenske økologimærke og styres af en organisation. En mærkning kræver, at varen som minimum overholder EU´s regler om økologisk landbrug.Norge

"Debio" er det norske økologimærke, der administreres af en privat organisation. En mærkning kræver, at varen som minimum overholder EU´s regler om økologisk produktion.

Holland

"EKO" er det hollandske økologimærke. Det administreres af en privat organisation og en mærkning kræver at fødevarer som minimum overholder EU´s regler om økologisk produktion.England

"Soil Association" er det engelske økologimærke. Det administreres af en privat organisation og en mærkning kræver at fødevarer som minimum overholder EU´s reger om økologisk produktion og kontrol.

Frankrig

"AB-Agriculture Biologique" er det franske økologimærke. Det ejes af den franske stat, og mærkning kræver, at varen er produceret eller pakket i EU.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor vil du helst tilbringe sommerferien?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: