Nul pesticider i bær og frugt

Vælg friske bær i stedet for tørrede bær og frugter, det er der mange sunde fordele ved.

21. november 2013 af Irene Brøndum

Unaturligt:


Man kalder det sundt slik, men mange tørrede frugter er fede, søde og fyldt med tilsætningsstoffer. En pose tørrede tranebær indeholder fx 14 sukkerknalder, ifølge en undersøgelse fra Tandlægeforeningen. Tørrede abrikoser er skrigorange, fordi de behandles med svovldioxid og sulfitter, og næringsværdien i tørrede bananskiver kan bedst sammenlignes med kartoffelchips.

Naturligt:

Hvis du køber økologisk frugt, er du så garanteret, som du kan være, at der ikke er pesticidrester i. Hvis du ikke har råd til at købe økologisk, kan du købe dansk frugt, da de indeholder langt færre pesticider end de udenlandske. Det skyldes, at vi har færre godkendte pesticider herhjemme, og der er heller ikke så stort behov for at anvende pesticiderne på grund af vores køligere klima og den korte transportvej.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler