Mælkeprodukter afvæbner kolesterol

Probiotika, som især fås i mælkeprodukter, har fået et forskningsmæssigt ridderslag.

7. juli 2015 af I FORM

Efter forsøg med mus mener engelske forskere at kunne sige med sikkerhed, at probiotika har en klar positiv effekt på fedtsyrernes vej gennem tarmsystemet, gavner kroppens kolesterolbalance og mindsker risikoen for at få en blodprop.

Det gælder bl.a. de såkaldte cholsyrer, der ifølge undersøgelsen fortsætter ufordøjede gennem tarmsystemet, når man har spist probiotika. Og ufordøjede fedtsyrer ophobes ikke i kroppen. Forskerne mener, at resultaterne kan overføres til mennesker.

MERE OM CHOLSYRER OG PROBIOTIKA


Cholsyrer

Cholsyrer produceres af kroppen og hjælper med at udskille kolesterol fra kroppen. Så jo hurtigere vi kan få cholsyrerne ud, des mindre kolesterol lagres der i kroppen.

Hvad er probiotika?

Probiotika er levende tarmvenlige mikroorganismer, som er rendyrket i et laboratorium og frysetørret, så de kan indtages i enten kapselform eller iblandet et surmælksprodukt. Probiotika er hårdføre og kan “overleve” syrebadet i maven og finder vej helt ud i tyktarmen. Her formerer de sig, skaber et godt miljø for fordøjelsen og forhindrer, at skadelige bakterier kan sætte sig fast og eventuelt føre til sygdomme.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler