Lignaner mod brystkræft

Hvis du regelmæssigt spiser mad med lignaner i, sænker du risikoen for at udvikle brystkræft med op til 17 pct.

2. oktober 2011 af I FORM

Hvis du vil sænke din risiko for at få brystkræft, er det værd at bide mærke i ordet lignaner. Hvis du regelmæssigt spiser mad med dem i, sænker du risikoen for at udvikle brystkræft med op til 17 pct. i forhold til kvinder, der ikke spiser det ret meget.

Lignaner er fytoøstrogener, der ifølge en fransk undersøgelse med deltagelse af hele 58.049 kvinder er en meget effektiv medspiller, når det gælder om at forebygge brystkræft. I øvrigt indeholder de nævnte lignanbomber, hvor hørfrø er den mest potente, også en lang række andre meget sunde stoffer.

Gode lignankilder



Kilde: cancer.dk, Journal of the National Cancer Institute

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor vil du helst tilbringe sommerferien?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: