Kvinde tager bid af brød
© colourbox

Skær ned på brød og pasta

Kostfibrene fra hvede og rug ser ud til at fremme tarmbakterier, der kan give nogle af os luft i maven. Så prøv at skære ned på fx brød og pasta, hvis du vil spise tarmvenligt.

23. august 2016 af Irene Brøndum

Hvis du vil spise tarmvenligt, handler det ikke kun om at fodre de gavnlige tarmbakterier, men også om at undgå at fodre nogle af de bakterier, der potentielt kan lave ballade i tarmen. 

Forskning tyder på, at sammensætningen af de kostfibre, vi spiser, har betydning for sammensætningen af bakterierne i vores tarm. Kostfibre fra blandt andet hvede og rug ser her ud til at give næring til bakterier, der er særligt gode til at producere gas og dermed kan give nogle af os ondt i maven og gøre os oppustede. 

Det kan derfor være en fordel for nogle af os at skære ned på brød, pasta, kage, kiks, pizza, mysli og knækbrød og i stedet skrue op for fibre fra fx grøntsager, bønner, kikærter og quinoa. 

Prøv det evt. af i et par uger og se, hvad det gør for dig og din mave.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler