Økologisk kost - spild af penge?

Se svaret fra eksperten på iform.dk.

14. april 2010 af I FORM

Spørgsmål

Er det virkelig bedre at spise økologisk?


Svar


For din sundhed: JA

Den hidtil største undersøgelse af økologisk mad har netop vist, at der er markant flere antioxidanter, som bekæmper de frie radikaler, i økologisk end i konventionel mad. For mælk var merindholdet op til 80 procent, for grønsager 40 procent. Frie radikaler kan nedbryde og ødelægge vores celler. Desuden slipper du stort set for pesticidrester, da der generelt ikke anvendes pesticider ved økologisk produktion.

For det globale miljø: JA

Da økologiske landbrug ikke bruger kunstgødning og sprøjtemidler, og da der stilles skrappe krav til dyrevelfærd, påvirker dit valg flere led bagud i fremstillingen af fødevarer. Bl.a. er effekten, at grundvandet forurenes mindre. Når du fx køber en liter økologisk mælk frem for en ikke-økologisk, sparer du 200 liter grundvand (et fyldt badekar) for mødet med sprøjtegifte. Dyrenes Beskyttelse anbefaler økologisk produktion, fordi produktionsformerne tager hensyn til dyrenes naturlige behov og udfoldelsesmuligheder.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler