Light-dåser
© iStock

Light-sodavand hjælper dig IKKE til vægttab – tværtimod!

Derfor hjælper light-sodavand dig ikke med at smide de overflødige kilo.

15. december 2016

Det er klogt at vælge et sundere alternativ, hvis man gerne vil tabe sig. Og en af de meget populære valg er light-sodavand, men måske er det alligevel ikke så klogt at drikke light-sodavand, hvis du gerne vil tabe dig.

Kunstige sødestoffer erstatter sukker

Tanken er god nok. Sukker indeholder en masse energi, og vil man gerne tabe sig, så skal energiindtaget sænkes. Derfor giver det rigtig god mening at erstatte sodavand med sukkerfrie drikke som light-sodavand. Problemet er bare, at det ikke hjælper! For selvom light-sodavand er sødet med kunstige sødestoffer, der erstatter sukker og dermed energiindtaget, har det desværre ikke helt den ønskede effekt. 

Et studie publiceret i International Journal of Obesity har nemlig undersøgt, hvilken indvirkning sødemidler og sukker har på folks vægt. Til studiet blev forskellige grupper af mennesker bedt om at indtage forskellige typer af sødemidler og sukker, og efterfølgende skulle de notere, hvordan de havde spist resten af dagen. 

Kompenserer ved at spise mere

Resultaterne viste, at de personer, der havde indtaget sødemidler spiste mere i løbet af dagen, end de personer, der havde indtaget sukker. Den ”sparede” energi fra sukkeret blev altså blot indtaget på andre måder i løbet af dagen. På den måde giver sukkerfrie drikke langt fra den ønskede effekt, selvom det isoleret set kan være et godt alternativ til de sukkerholdige drikke.

I FORM anbefaler
På I FORM Kostdagbog finder du inspiration til slankeopskrifter, og du får samtidig stor forståelse for din kost og kaloriesammensætning. 

Prøv I FORM Kostdagbog 5 dage gratis

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler