Kød og grøntsager i fryseren

Har du styr på holdbarheden i fryseren?

© iStock

Hvor længe kan kød holde sig i fryseren?

Hvor længe kan kød egentlig ligge i fryseren uden at blive dårligt? Få svaret her.

8. maj 2014 af I FORM-redaktionen

Kød kan holde sig længe i fryseren. Hvor længe kommer an på kvaliteten af kødet, inden du fryser det ned. Al bakterievækst i kødet stopper, når det bliver frosset ned til minus 18 grader, men hvis der har været bakterier i kødet, inden du lagde det i fryseren, vil der være enzymer i kødet, som stadig kan arbejde, selv om kødet er frosset ned – om end det foregår langsomt.

Lam er den type kød, der kan holde sig længst. Det kan det, fordi det indeholder meget mættet fedt – som er hårdt og stabilt. Det er jo normalt ikke så godt for os, men det er en fordel ved nedfrysning.

Så længe holder kød på frost

  • Fisk: 2-6 mdr.
  • Svin: 3-6 mdr.
  • Fjerkræ: 8-10 mdr.
  • Oksekød: ca. 10 mdr.
  • Lam: 10-12 mdr.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: