Hvad er fuldkorn?

Der findes et hav af forskellige fuldkornsprodukter. Fælles for dem er, at alle dele af kernen skal være brugt, for at de kan bryste sig af at være fuldkorn.

5. juni 2012 af I FORM

I Danmark definerer man fuldkorn som enten hele eller forarbejdede kerner fra korn. Det kan fx være knækkede eller skårne kerner, eller hele kerner, der er malet til fuldkornsmel.

Det vigtige er, at alle dele af kernen er taget med – også skaldelene og kimen. Det er nemlig her de fleste af vitaminerne, mineralerne og kostfibrene findes.

Hvad skal jeg vælge til I FORMs fuldkornsopskrifter?

Prøv at bruge så mange hele korn som muligt, altså korn, som hverken er skåret, knækket eller malet og stadigvæk har mest mulig skal.

Fuldkorn kan fx stamme fra

  • Hvede (herunder gamle hvedesorter som spelt og emmer)
  • Rug
  • Byg
  • Havre
  • Majs (tørret)
  • Hirse
  • Ris


Følgende kerner og frø er IKKE fuldkorn

  • Solsikkekerner
  • Græskarkerner
  • Sesamfrø
  • Vilde ris
  • Boghvede

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: