Er juice med frugtkød sundere?

Se svaret fra kosteksperten på iform.dk.

Spørgsmål

Indeholder juice flere vitaminer, når der er frugtkød i?


Svar

Det er som regel friskpresset juice, som indeholder frugtkød i større mængde.

I en undersøgelse foretaget af Statens Husholdningsråd fandt man, at de billigste juicemærker uden frugtkød indeholdt mest C-vitamin. Men i smagstesten fik de to dyreste juicer, som var de friskpressede, de bedste karakterer. Med hensyn til det øvrige vitaminindhold skulle der ikke være forskel på juice med eller uden frugtkød.

Men frugtkødet fra appelsinerne indeholder plantefibre, og det er godt for fordøjelsen. En appelsin indeholder hele 2 gram kostfibre. Det anbefales, at en voksen spiser ca. 25-30 gram om dagen. Selv om den friskpressede appelsinjuice ikke indeholder hele appelsinen, går en væsentlig del af frugtkødet med over i juicen.

Der går ca. fire appelsiner til et glas juice, og er bare 40-50 procent af frugtkødet med, vil dette glas juice indeholde omkring 4 gram fibre. Dette er et væsentligt bidrag til det daglige behov for kostfibre.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvilket sundt råd har du sværest ved at følge?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: