Kvinde spiser chokolade, mens hun arbejder.

Tag bare en chokoladesnack, mens du arbejder – du bliver bedre til at huske.

© iStock

Du bliver klog af at spise (mælke)chokolade

Hvis du også er helt vild med mælkechokolade, vil du ELSKE denne nyhed! Se her, hvordan den lyse chokolade gør dig klog!

8. marts 2016

Hvis du nogensinde havde brug for en grund til at spise mere chokolade, kommer den her: Et nyt studie fra University of Maine i USA slår fast, at chokoladespisere er klogere end ikke-chokoladespisere.

De 1.000 deltagere mellem 23 og 98 år i undersøgelsen spiste alle regelmæssigt chokolade (og hvem gør ikke det?!), og de blev blandt andet testet i, hvor gode de var til at huske ord, hvor gode de var til at huske ting på deres arbejde og i deres rumforståelse.

Og der var ingen tvivl: De klarede sig bedre end dem, der ikke spiste chokolade med jævne mellemrum. Konklusionen fra forskerne var, at de lå på et højere 'mentalt niveau' - aka: De er klogere.

Resultaterne blev renset for forskelle i deltagernes kost- og alkoholvaner, sygdomme osv., og alligevel havde chokolade over hele linjen en positiv indflydelse på hjernen.

Og nu kommer den allerbedste nyhed ...

Nu skulle man måske tro, at deltagerne i undersøgelsen spiste mørk chokolade, som vi ved fra flere undersøgelser er sundt for fx blodtrykket og hjertet. Men … forskerne har ikke skelnet mellem chokoladetyper – eller mængder – i undersøgelsen.

Er du en af dem, der bare er fuldstænding pjattet med hvid chokolade, bliver du dog nok skuffet. Den regner forskerne med, de kan udelukke. Men lys eller mørk chokolade … det står endnu hen i det uvisse, hvilken du klarer dig bedst på. Velbekomme!

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler