Gryde med kogende vand
© iStock

Drik vandet fra denne kogte grøntsag og tab dig

Det er nok de færreste af os, der drikker det overskydende vand, når vi har kogt grøntsager, men nu viser forskning, at det kan være en god ide, hvis man vil tabe sig.

12. december 2016 af Anna Sjøstrøm

Det lyder ikke synderligt tiltalende, men okay, hvad gør man ikke for at tabe sig på en let og simpel måde? Og dette her trick er tilmed økonomisk og miljøvenligt.

Næringsrigt kartoffelvand

Mange af os har forsøgt os med alverdens diæter og superfoods, der skulle hjælpe os til vægttab. Men det er nok de færreste af os, der har prøvet at drikke det overskydende vand fra kogte, søde kartofler som en del af en slankekur.
Det lyder da også utroligt, men ikke desto mindre har et hold forskere fra Japan fundet en sammenhæng mellem at drikke det overskydende vand og vægttab. De japanske forskere fandt frem til resultatet ved at fodre to grupper af mus med fedtholdig mad, hvoraf den ene gruppe desuden fik et tilført et protein, der opstår under kogeprocessen.

Effekt på vægttab, fedtvæv og kolesterol

Efter 28 dage blev musene vejet, og deres levermasse samt fedtvæv blev målt. Resultaterne viste, at de mus, der havde fået kogevand fra søde kartofler havde markant lavere kropsvægt, kolesterol og triglycerin. Meget tyder altså på, at det overskydende vand fra kogte søde kartofler har en positiv effekt på vægttab, fedtvæv og andre faktorer.
Forskerne mener, at denne viden om det proteinholdige kartoffelvand kan bruges til andre formål, men indtil videre er det i hvert fald værd at prøve, hvis man vil tabe sig!

I FORM anbefaler
Hvad enten du ønsker at tabe dig eller holde en stabil vægt, er I FORM Kostdagbog et ideelt redskab, til at skabe overblik over din kost og holde styr på dit daglige kalorieindtag. 

Prøv I FORM Kostdagbog gratis her

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler