Kvinde sætter fisk i ovnen
© colourbox

Derfor skal du bytte kødet ud med fisk

Der er mange grunde til at skære ned på kødet og skrue op for fisken. Det tyder nemlig på, at også tarmbakterierne er vilde med havdyr.

23. august 2016 af Irene Brøndum

Kød fra firbenede dyr fremmer tarmbakterier, som kan forvandle et stof i kødet, der hedder l-carnitin, til skadelige stoffer. Det tyder derimod på, at fisk er guf for tarmbakterierne. Svenske forskere har lavet museforsøg, hvor de gav gnaverne enten svinefedt eller fiskeolie. Undersøgelsen viser, at svinefedtet fremmer væksten af bakterier, som er knyttet til inflammation, hvorimod fiskeolie øger mængden af bakterietyper, som er kendt for at forbedre sukkeromsætningen og regulere vægten.


Varier gerne dit indtag af fisk, så du får både magre og fede typer.


LÆS OGSÅ: Er sødemidlet aspartam farligt? Og hvor meget må man få?

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: