Få et mentalt overskud på dine fastedage

Kan jeg leve et sundt liv som vegetar?

"Min beslutning om at blive vegetar er jeg glad for, men kan jeg også være sikker på at få en sund og varieret kost uden kød?"

24. april 2012 af I FORM

I FORMS kostekspert Christian Bitz svarer

Selv om din dagskost ikke indeholder kød, er der ingen helbredsmæssige problemer i det overhovedet.
Se flere spørgsmål og svar om kost


En række undersøgelser har tværtimod vist, at vegetarisk kost kan reducere risikoen for en række sygdomme, bl.a. fedme, hjerte-kar-sygdomme, blodpropper, diabetes og visse typer kræft.


Det er bl.a. muligt, fordi du som vegetar har langt lettere ved at opfylde kostanbefalingerne om at spise minimum 600 g frugt og grønt om dagen. Du får flere fibre, komplekse kulhydrater, sekundære plantestoffer og mere C-vitamin end en gennemsnitsdansker.

Vegetar? Spis sæsonens frugt og grønt

Hvis du vil sikre den bedste dækning af vitaminer og mineraler, så skal du primært gå efter sæsonens frugt og grønt, så du får en naturlig variation i dit daglige indtag.

Dit behov for proteiner, som andre får dækket gennem kød, kan du uden problemer få dækket ved at spise bælgfrugter, nødder, mejeriprodukter og/eller æg.

Er du vegetar af en mere specifik slags, fx lacto-vegetar (supplerer med mælkeprodukter), ovo-vegetar (supplerer med æg) eller lacto-ovo-vegetar (supplerer med både æg og mælkeprodukter), så får du lettere ved at spise sundt og varieret, da du tillader dig selv at spise fx mælkeprodukter, som andre ikke vil.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler