Spis dig fri for skader

Det kan være svært at undgå skader, når man giver den fuld gas til træning, men med de rigtige råvarer kan du faktisk lindre skaderne.

5 råvarer der holder dig skadefri

  • Løg Løg indeholder quercetin – en antioxidant, der i dyrestudier har vist sig at mindske graden af inflammation i kroppen, øge evnen til at optage ilt og forbedre udholdenheden.
  • Ingefær Personer, der styrketræner, oplever 25 procent mindre smerte efter at have fået ½ tsk. ingefær i 11 dage, viser forsøg. Når du træner, sker der en skade i musklerne i form af en svag betændelsestilstand med væskeansamling og ømhed. Antioxidanterne i ingefær modvirker netop dette, så du hurtigere er klar til næste omgang.
  • Laks De små skader i musklerne, som opstår efter træning, medfører inflammation, som igen medfører ømhed. Laks er rig på fedtsyrerne EPA og DHA, der reducerer disse betændelsestilstande. Fisken er også rig på D-vitamin, som er essentielt for musklernes evne til at arbejde.
  • Vandmelon Vandmelonjuice giver mindre ømhed i musklerne, siger spanske forskere, der hermed bekræfter, hvad motionister i årevis har haft på fornemmelsen: I vandmelonens saft findes der naturligt høje niveauer af aminosyren L-citrullin, som øger blodgennemstrømningen og derved mindsker ømhed.

  • Kirsebær Forskere har virkelig fået interesse for kirsebær. I et forsøg, hvor testpersonerne fik kirsebær, kunne man kun måle en forringelse i deres muskelstyrke på fire procent i dagene efter en hård træningssession. De, der ikke fik kirsebær, oplevede derimod en nedgang i styrken på hele 22 procent. Oven i hatten vurderede de, der indtog kirsebærjuice, at deres ømhed lå på 2,4 på en skala fra 1 til 10 i dagene efter træningen. De, der indtog en anden frugtjuice, vurderede derimod deres smerter til 3,2 på samme skala. Forskerne mener derfor, at kirsebærjuice har potentiale til at dæmpe både ømhed og svaghed i musklerne efter træning.

LÆS OGSÅ: Sådan holder du dig i form med en korsbåndsskade

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: