kvinde smiler, restitution

Spis rigtigt på dine restitutionsdage

Selv på dage, hvor du ikke træner, er det afgørende, hvad du spiser, da din krop restituerer ovenpå gårsdagens træningsdag.

17. marts 2016 af Martin Kreutzer

Fokus på restitutionsdage

Dagen efter et hårdt konditionspas eller hård styrketræning slikker kroppen sårene efter belastningen. Typisk vil der være øget inflammation i kroppen, og derfor er det vigtigt, at kosten er så anti-inflammatorisk som muligt. 

Hold en smule igen med kalorieindtaget sammenlignet med en hård træningsdag, men lad være med at sulte dig selv. Vigtigt for bedst mulig restitution er, at du både spiser styrkende råvarer OG er i kaloriebalance.

Sådan skal du spise

 • Morgenmad
  Lav en lækker frugtsalat af 200 g frisk frugt. Hertil 1 dl græsk yoghurt, 10 %, rørt med lidt vanilje. Top med et drys valnød/chokolade/mandel-mix.
 • Formiddag 
  Hak en fingerspids frisk ingefær i fine stykker, og kom det oven på en halv skive stenalderbrød med honning. Der skal være ingefær nok til, at du mærker en let effekt af dem. Det er nemlig tegn på, at de æteriske olier og gingerolerne myldrer ind og stiver kroppens immunforsvar af.
 • Frokost
  En skive godt rugbrød med friskrøget makrel og røræg er et eminent styrkende måltid. Spis en god kraftfuld salat til, gerne kålbaseret. Det kan fx være en rødkålssalat med mandler og appelsin.
 • Eftermiddag
  Snup en skive groft knækbrød med ost, og suppler med grønsagsstave, som dyppes i hummus.
 • Aften
  Et stykke godt kød med tilbehør af dampet broccoli og blomkål, 2-3 aspargeskartofler og et par skefulde bearnaisesauce.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor gør du størst indsats for klimaet?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: