Spis rigtigt, når du træner til halvmaraton

For at få mest muligt ud af din træning til halvmaraton er det vigtigt, at du pakker træningen ind i måltider, der giver energi og hjælper dig med at restituere.

30. april 2014 af I FORM-redaktionen

Når du træner op til halvmaraton, kan du med fordel give dig selv og din træning et boost ved at spise hensigtsmæssigt – dvs. at du bruger kosten til at give dig energi og til at hjælpe dig med at resisture optimalt. På den måde forbereder du også kroppen til næste træningspas, så den er så stærk som mulig til at klare de kommende strabadser.

Strategien er simpel

  • Spis et måltid så tilpas langt væk fra din træning, at kroppen når at bearbejde det i mavesækken og få det ned i tarmen. Det sikrer, at du under træning får god energi og forhindrer samtidig, at maven driller. For de fleste vil en afstand på 2-3 timer til træningspasset være optimal.
  • Lige før træning kan det være en god idé at løfte blodsukkeret med et lille mavevenligt måltid. Det kan fx være en banan. Snup et glas vand til.
  • Ved træning i de tidlige morgentimer behøver du ikke stå op og spise midt om natten. Du kan sagtens træne på fastende hjerte, eventuelt suppleret med et meget let måltid inden træning.
  • Umiddelbart efter et hårdt træningspas er din krop særdeles taknemmelig for at få næring indenbords. Undersøgelser viser, at restitutionen er helt optimal, hvis du inden for en halv time får en halv liter vand plus et let måltid, der både leverer kulhydrat og protein. I praksis vil stort set alle hovedmåltider levere disse komponenter, men står du ikke lige for at skulle spise efter træning, så sørg for, at du kan få en skål gryn med mælk eller en rugbrødsklapsammen med pålæg efter træning.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: